“Te warm, te koud, geen frisse lucht’, veel gehoorde opmerkingen als het gaat over het klimaat in uw winkel, kantoor, restaurant of school. Een juiste afstemming tussen verwarmen, koelen en ventileren geeft gelijk een aangenaam gevoel. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u te adviseren over een prettig binnenklimaat. Want onderzoek toont aan dat de juiste klimaatomstandigheden de omzet, sfeer, productiviteit én het werkplezier verhogen.

Ventileren

Ventileren is niets anders dan het continue verversen van de lucht in een ruimte. Onze ventilatiesystemen zorgen ervoor dat de hoeveelheid afgezogen vervuilde lucht gelijk is aan de hoeveelheid toegevoerde gezuiverde lucht. Door deze gebalanceerde ventilatie waarborgen we een gezond binnenklimaat.

De keuze voor een ventilatie- of luchtbehandelingssysteem is afhankelijk van de ruimte. Zo is het klimaat in een bedrijfskeuken anders dan het klimaat in het restaurant. Met één behandelkast kunt u beide klimaten verschillend regelen. Koeler voor uw personeel, warmer voor uw gasten. In kantoren wordt vraaggestuurd ventileren steeds belangrijker, waarmee gebruikers hun eigen klimaat (verwarmen, koelen, ventileren) op de werkplek kunnen regelen.

U regelt het klimaat in de verschillende ruimten met een digitale ruimtethermostaat of een analoog of digitaal gebouwbeheersysteem.

Koelen en verwarmen

Wij leveren en monteren al vele jaren verschillende merken en modellen airconditioners volgens de geldende wetgeving. Oude installaties kunnen wij saneren of vervangen door moderne, betrouwbare en energiezuinige modellen. Maar ook de remodelling van aircosystemen met een koudemiddel dat niet meer in de handel is.

Verwarmen en koelen van een ruimte kunnen niet los van elkaar worden gezien. Koeling vindt over het algemeen plaats via dezelfde systemen als waarmee wordt verwarmd. Warmte-uitwisseling tussen systemen is een belangrijk thema en warmteterugwinning is een verplichting voor nieuw aan te leggen installaties. Door warmteterugwinning (WTW) is het mogelijk voor een fractie van de kosten ruimtes verwarmen. Een HR-WTW-unit draagt de warmte uit de afgevoerde lucht over aan de verse toevoerlucht. Hierdoor blijft 95% van de warmte in de ruimte behouden. Voor u betekent dat: voor 10% van de kosten 100% warmte!

Voorbeeld:
Bij een afzuigtemperatuur van +35° en een buitenlucht aanzuigtemperatuur van -5°, wordt een inblaastemperatuur behaald van gemiddeld +20°. Zónder dat de ketel hoeft bij te springen!

Ruimtegericht verwarmen of koelen is in opkomst, waarbij vraag gestuurd een installatie automatisch in- of afschakelt. Denk daarbij aan ruimtes in een kantoorpand die niet gebruikt worden of klaslokalen die aan de zon- of schaduwzijde van een schoolgebouw liggen. Waarbij het ene lokaal wordt gekoeld en het andere tegelijkertijd wordt verwarmd. Onze oplossingen dragen bij aan een ‘Frisse School’.

Energiebesparing: laat uw koelsystemen regelmatig keuren

Sinds enkele jaren is de wet EPBD (Energy Performance of Building Directive) van kracht. Als gebouweigenaar en gebouwbeheerder heeft u de plicht uw airconditioningssystemen eens in de 5 jaar te laten keuren. Het doorlichten van uw koelinstallatie levert al snel een kostenbesparing van tientallen procenten op door energiereductie. Bovendien gaat de kwaliteit van uw systemen omhoog waardoor u minder kans op storingen heeft. GUTS is gecertificeerd om de keuringen EPBD-A en -B uit te voeren.

Gebouwbeheersystemen

Met een goed ingeregeld gebouwbeheersysteem heeft u de controle over uw klimaatinstallaties. Wij ontwerpen, plaatsen en programmeren complete besturingssystemen, gericht op klimaatbeheersing en energiemanagement. Volledig geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk. U heeft er geen omkijken naar. Via het online gebouwbeheersysteem kunt u te allen tijde, desgewenst op afstand, het klimaat binnen uw hele bedrijf regelen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden! Wij hebben een geavanceerd bedrijfsbeheersysteem ontwikkeld. Dit systeem kenmerkt zich door een zeer gebruiksvriendelijke bediening, een hoge betrouwbaarheid en een modulaire opbouw. Door de modulaire opbouw kunt u het beheersysteem geheel aan uw wensen en budget aanpassen. U kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om, naast klimaatbeheersing, ook de verlichting van de verschillende ruimtes ermee te regelen of het bedrijfskassasysteem op te nemen in het systeem .

Onze bedrijfsbeheersystemen leveren wij zowel in analoge als digitale uitvoering. De laatste heeft als voordeel dat u overal waar een internetverbinding is, via uw laptop het systeem kunt bedienen!

Wij demonstreren u graag alle mogelijkheden en brengen vrijblijvend advies en offerte uit.

Wilt u weten hoe u het comfort en de prestaties kunt verbeteren?

Neem dan contact op met onze specialisten klimaatbeheersing, telefoon +31(0)880 280 403 of stuur een mail naar info@guts-instal.com

Referenties