Voor de nieuwe Moskee in Weesp heeft GUTS de gas- en (vloer)verwarmingsinstallatie verzorgd, de koeling en de mechanische ventilatie.

Energiebesparing

Voor de koeling is gebruik gemaakt van een DAIKIN VRV-3-pijps systeem. Dit systeem kan koelen en verwarmen tegelijkertijd. Door de interne warmte en koude uitwisseling kan er aanzienlijk worden bespaard op de energiekosten. De koelinstallatie hebben wij regeltechnisch gekoppeld aan het ventilatie systeem die CO₂ aangestuurd wordt. Ook dit zal bijdragen aan een lager energieverbruik. De investering voor een dergelijke installatie is bij aanschaf duurder, echter in verbruik goedkoper. Waardoor op langere termijn de duurdere installatie zal worden terugverdiend.

Vloerverwarming

De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming. De gebedsruimtes worden hierdoor voorzien van een aangename vaste vloertemperatuur. De vloerverwarming dient als bijverwarming naast het VRV-3-pijps systeem. In de overige ruimtes op de begane grond dient de vloerverwarming als hoofdverwarming. Tevens zijn op de eerste verdieping radiatoren geplaatst om de koudeval voor de ramen op te vangen.

Ventilatie wordt verzorgd door middel van een hoog rendement WTW unit op het dak. Daarbij is het kanalenwerk aangesloten op kanalenunits van het VRV systeem waardoor deze lucht eventueel nog afgekoeld of opgewarmd kan worden.

De totale installatie valt volgens de PED-regelgeving in categorie II. Energy Consult Holland heeft de installatie gecontroleerd en goedgekeurd. Voor de gehele installatie hebben wij een CE-keurmerk afgegeven.

Wilt u meer weten over dit project? 

Neem dan contact op met Marc Hendrikx of Ruud Schepens. T: +31(0)880 280 403 E: info@guts-instal.com

Projectnaam: Nieuwbouw Moskee Weesp

Locatie: Weesp

Opdrachtgever: Stichting Moskee Assoenat, Weesp

Discipline:
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403