Basisinstallatie en extra wensen huurder

Voor de bouw van 8 bedrijfshallen met kleine kantoorunits werd ons gevraagd de basis E- en W-installaties aan te leggen. Het werd pas echt leuk toen wij voor huurder BoFrost een 3-tal hallen ‘op maat’ mochten inrichten.

Zoeken naar ruimte binnen de basis

Bij een ontwikkeling als deze wordt vaak uitgegaan van een basisinstallatie: ledverlichting op kantoor, een eenvoudige koel/warmte installatie, een toiletgroep, lichtlijnen in de hal, een data-installatie, brandmelders en een automatische roldeur. Het bestek is leidend, al  was er wel ruimte om op detail eigen keuzes te maken.

Voor huurder BroFrost mochten wij 3 hallen ‘op maat’ maken. Eén hal werd bijna geheel koelcel en de andere twee hallen werden ingericht als kantoor en parkeer- oplaadplaats voor de koelvrachtauto’s. Uitdaging was het beperkte vermogen dat per hal beschikbaar is.  Alleen al voor meer dan 30 koelvrachtauto's (met veel blindvermogen) was 16A krachtstroom per koelvrachtauto nodig. Wij hebben de verdeelkast zodanig ingericht dat de koelvrachtauto’s pas gaan opladen/koelen als de andere installaties met zware aansluitingen (o.a. luchtbehandeling) uit kunnen. Ook hebben wij een COSphi batterij geplaatst voor compensatie van het blindvermogen. Om kosten te besparen is een detectiedraad in het plafond aangebracht in plaats van rookmelders. En de losse CV en luchtbehandeling van 3 hallen apart is vervangen door1 installatie voor 3 hallen samen.

Flexibel in de planning

De wensen van BoFrost werden pas tijdens de uitvoering bekend. GUTS paste dat extra werk gewoon in in de lopende planning, waardoor er geen vertraging is opgelopen. Ook de samenwerking binnen het bouwteam was zeer constructief, wat heeft geleid tot weinig faalkosten. Met datzelfde team zouden wij zo weer een project willen maken!

Projectnaam:  8 bedrijfshallen Mijkenbroek

Locatie: Breda

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Berghege, Oss

Projectontwikkelaar: M7 Development, ‘s-Hertogenbosch 

Markt:
Distributie en logistiek

Discipline:
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403