Met een goed ingeregeld meet- en regelsysteem heeft u de controle over uw klimaatinstallaties. Wij ontwerpen, plaatsen en programmeren complete besturingssystemen, gericht op klimaatbeheersing en energiemanagement. Volledig geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk. U heeft er geen omkijken naar. Via het online gebouwbeheersysteem kunt u te allen tijde bijsturen in de werking van uw installaties. Natuurlijk kunnen wij dat ook voor u verzorgen.

Uitgangspunt voor het ontwikkelen van een totaalsysteem zijn de projectgegevens, die wij vertalen naar heldere regeltechnische omschrijvingen en regelkastschema’s. Deze omschrijving vertalen wij naar Priva-software, waarvoor wij geautoriseerd partner zijn. In samenwerking met onze gecertificeerde partners bouwen wij een regelsysteem dat geheel voldoet aan alle eisen. Als de regelkasten gereed zijn, plaatsen wij deze in uw technische ruimte en stemmen wij de werktuigbouwkundige- en regeltechnische installatie maximaal op elkaar af. Na het testen en in gebruik stellen leveren wij het besturingssysteem aan u op.

Door onze jarenlange ervaring in de retail weten wij wat er regeltechnisch nodig is om een installatie voor een winkel optimaal werkend te krijgen. Daardoor kunnen wij ook snel een meet- en regelsysteem op maat voor u inrichten, zodat de winkel open kan op het moment dat u de opening gepland heeft. 

Slim installeren met KNX

GUTS is gecertificeerd om met het KNX-protocol installaties in te richten. Wij hebben al meerdere installaties volgens dit protocol ingericht en hebben daar nu ook de officiële licentie voor. Het geïntegreerde systeem regelt zowel verlichting als verwarming en er is slechts één kabel nodig om alles te kunnen besturen.

Officiële licentie

Dankzij dit certificaat is GUTS nu officieel wereldwijd erkend KNX installateur. Nieuw is het echter voor ons niet. Wij hebben de KNX-techniek al toegepast bij de verbouwing van de Bijenkorf in Utrecht en Den Haag en het nieuwe gemeentehuis Meierijstad.

Waarom KNX?

KNX-protocollen zijn uitermate geschikt voor de utiliteitsmarkt en regelen een optimale integratie tussen elektrotechnisch en werktuigbouwkundige installaties. Denk aan bijvoorbeeld een geïntegreerde lichtschakelaar en temperatuur regelaar. Een soort Domotica optima forma. Dankzij de slimme integratie van systemen, waarbij slechts één kabel nodig is om alles te kunnen besturen, is er minder bekabeling nodig. Dit betekent minder kosten. Bovendien kan het systeem energiebewust en efficiënt ingericht worden, waardoor er bespaard kan worden op energieverbruik. Dankzij de modulaire opbouw is het systeem eenvoudig aan te passen in de toekomst. Dankzij KNX kunnen installaties slimmer ingericht worden.

De KNX-standaard

KNX Association is de oprichter en eigenaar van de KNX technologie - de wereldwijde STANDAARD voor woning- en gebouwcontrole. Het een communicatieprotocol dat de installatiewereld gebruikt om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. De basis van KNX is ongeëvenaard groot. De componenten en systemen van wereldwijd meer dan 400 fabrikanten zijn compatibel met KNX en kunnen daarom onderling worden gekoppeld. Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.

www.knx.org

Meer weten?

Neem contact op met Nick Hermans, engineer meet- en regeltechniek: +31 (0)88-0280 431 of Nick.hermans@guts-instal.com

Referenties