Premium installaties

In het kader van de premium experience strategie heeft er een grote verbouwing van de Bijenkorf Amsterdam plaatsgevonden. Ons gezamelijk doel was dat de installaties uit het zicht verwerkt moeten worden of één moeten zijn met de architectuur. Bovendien moeten de installaties zorgen voor een prettig en aangenaam winkelklimaat om invulling te geven aan de juiste beleving van de klant. Elke shop-in-shop heeft eigen voorzieningen, waardoor er soms creatief met de W-installaties moet worden omgegaan.

Technisch gecompliceerd 

Via een aanbesteding heeft GUTS dit project verworven. Het betreft het in 3 fases vervangen van de W-installaties op de begane grond over een periode van 1,5 jaar. Tijdens de verbouwing is de winkel gewoon open. Werkzaamheden die een nadelig effect hebben op de winkelomgeving, voeren wij dan ook buiten openingstijden of ’s nachts uit. De verbouwing is een complexe logistieke operatie en betreft verschillende installatievormen: luchtbehandeling, koelinstallatie, CV-installatie en brandslanghaspels. De planning is strak en de tijdsdruk is hoog. Samenwerken met andere partners in het bouwteam is dan ook erg belangrijk. Hiervoor wordt REVIT als hulpmiddel ingezet. Alle partijen werken in hetzelfde programma en installatietechnische tekeningen kunnen over elkaar heen gelegd worden om vroegtijdig knelpunten te signaleren. Borging van het proces in REVIT was wel een voordeel toen halverwege het project een andere bouwkundig aannemer overnam. Dan pas weet je hoe belangrijk samenwerken is.

Langdurige relatie

Elk jaar houdt de Bijenkorf een review over leveranciers. Daarbij komt GUTS altijd goed uit de bus. Naast projecten als de verbouwing in Amsterdam zijn wij ook een vaste onderhoudspartij voor de Bijenkorf. Gebaseerd op de cijfers die ze ons geven voor onze ISO-meting is de Bijenkorf tevreden over onze aanpak en kwaliteit.

Links:

Retailinieuws

Miika

Vogue

 Foto interieur: Rijnboutt

Projectnaam: de Bijenkorf Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Opdrachtgever: de Bijenkorf

Markt:
Retail

Discipline:
Beheer, onderhoud en Service
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403