Gerenoveerde huisvesting voor fusiegemeente

Per 1 januari 2017 zijn de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel gefuseerd tot Meierijstad. De hoofdvestiging van deze nieuwe gemeente is gerealiseerd in het bestaande gemeentehuis van Veghel. Hiervoor is het pand in twee fasen gestript en ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken.

Verwarmen, koelen en ventileren

GUTS verzorgde de werktuigbouwkundige installaties exclusief het loodgieterswerk en verwarmingsinstallatie buiten de technische ruimte. Wij installeerden een warmtepompinstallatie in een bivalentsysteem. Is er meer behoefte aan verwarming, dan springen de ketels bij voor het opvangen van de pieken. Ook verzorgden wij de ventilatie en luchtbehandeling van de nieuwe (vaak open) werkruimtes. De bestaande regelingen bouwden wij om naar de nieuwe PRIVA Blue ID met Comforte VAV naregelingen. Tevens werd het hele pand voorzien van KNX ruimtetemperatuur opnemers

Gefaseerde ombouw

Terwijl de nieuwe installaties werden aangebracht, bleven de medewerkers van de gemeente veelal aan het werk ‘op locatie’. Ook werkten er mensen tijdelijk vanuit huis. Dat betekende dat de ‘bestaande’ systemen nog tijdelijk in de lucht moesten blijven om niet ‘in de kou’ te zitten. De luchtbehandelingskasten werden in delen aangeleverd en ter plaatse geassembleerd. Om niet zonder ventilatie te zitten zijn de oude kasten er op vrijdag uit gegaan en werd de nieuwe LBK voor het gebied waar de medewerkers van de gemeente nog aan het werk waren in de loop van maandag in gebruik gesteld. Wij werkten het weekend door zodat de medewerkers niet zonder ‘verse lucht’ kwamen te zitten.

  

Project: Renovatie gemeentehuis Meierijstad

Locatie: Veghel

Opdrachtgever: L. van de Biggelaar Installatietechniek B.V., Sint-Oedenrode

Markt:
Gemeente/overheid/onderwijs

Discipline:
Beheer, onderhoud en Service
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403