Duurzame installaties

WE Netherlands B.V. heeft een nieuwe store geopend aan de Promenade in Uden. Als vaste partner van WE Netherlands zijn wij gevraagd een energiezuinige klimaatinstallatie te ontwerpen, leveren en installeren. Daarvoor hanteert WE Netherlands geen vast protocol. Dat kan ook niet, want elke locatie is anders. Zo ontbreekt er in het winkelpand in Uden een gasaansluiting, wat gevolgen heeft voor de keuze voor een klimaatinstallatie. De doelstellingen van dit project zijn: energiezuinig, comfortabel en het verminderen onderhoudskosten. 

Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk systeem

Onze oplossing is op basis van een aantal speerpunten tot stand gekomen. De belangrijkste waren: klanttevredenheid, kwaliteit en duurzaamheid. Omdat het winkelpand in Uden geen gasaansluiting heeft, hebben wij gekozen voor een samengesteld VRV IV systeem in combinatie met een VAM warmteterugwinunit voor de mechanische ventilatie. Het systeem dient tevens als hoofdverwarming. Met deze installatie wordt voldaan aan de EPC-norm voor winkelpanden en is er een energie-investeringsaftrek mogelijk.

Op basis van het bouwkundige concept van WE Netherlands hebben wij gekozen voor round flow cassette inbouw units in combinatie met zelfreinigende panelen. Hiermee verwarmen of koelen wij de winkelruimte, het magazijn en de kantine. De zelfreinigende panelen zijn uitgerust met een speciaal filter dat zichzelf dagelijks automatisch reinigt en zo een optimale werking en rendement garandeert. Het onderhoud van de units bestaat uit het regelmatig stofzuigen van de opvangbak. De ingang van de winkel is voorzien van een directe expansie ingangsverwarming en het kantoor is voorzien van een wand unit. Het gehele systeem is duurzaam en stil, waarbij de klantenwens centraal staat voor een optimaal comfort.

Daikin Award 2015

Het duurzame VRV IV systeem dat wij bij in de WE Store Uden hebben toegepast is van Diakin. Daikin is wereldwijd marktleider op het gebied van HVAC-R systemen en specialist in verwarmen en koelen. Om de markt te stimuleren in oplossingen te denken, in plaats van in producten, heeft Daikin in 2015 de Daikin Award in het leven geroepen: “Met onze nieuwe RETHINK #45 campagne willen wij de duurzame ontwikkelingen in de installatiebranche stimuleren. Met RETHINK #45 daagt Daikin de markt uit om anders te kijken naar het installatieproces en naar ons vak. Met als doel de eindgebruiker centraal te zetten in de realisatie van duurzame klimaatoplossingen.”

Het project WE Store Uden hebben wij ingediend om aan te tonen dat duurzame klimaatoplossing en hand in hand kunnen gaan met een aangenaam en gezond binnenklimaat. In totaal waren er 43 aanmeldingen en hoorde ons project bij de beste 5 inzendingen. Helaas hebben wij de award niet in ontvangst mogen nemen, maar deze nominatie zien wij wel als een pluim op ons werk.

Foto: WE Fashion

Projectnaam:  WE Store

Locatie: Uden

Opdrachtgever: WE Netherlands B.V.

Markt:
Retail

Discipline:
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403