In hartje Utrecht staat sinds kort één van de mooiste ICI Paris winkels in de regio Utrecht. Na een ingrijpende verbouwing voldoet de winkel inclusief opleidingsruimte aan de nieuwe uitstraling van het merk. Het is een van de weinig ICI Paris locaties met een lift en een aparte ingang voor het opleidingslokaal en de make up studio.

Het bestaande pand aan Vredenburg (inclusief kelderverdieping) is groter gemaakt en heeft een nieuwe pui gekregen. De koel- en verwarmingsinstallaties inclusief verlichting zijn verduurzaamd. Ondanks alle hoogteverschillen in het pand is alle bekabeling uit het zicht verwerkt, waardoor een optimale winkelbeleving ontstaat. Dat was zeker een uitdaging bij het luchtgordijn boven de entree, omdat deze geheel verwerkt is in een glazen pui.

Ook in het opleidingslokaal hebben wij zoveel mogelijk bedrading uit het zicht verwerkt. De tafel in de make up studio kan in hoogte versteld worden. De contactdozen zijn in het tafelblad verwerkt en cursisten kunnen hun telefoon opladen aan een in de tafel verwerkte USB-lader.

Omdat het opleidingslokaal en de studio een aparte ingang hebben, is het pand uitgerust met twee verschillende alarmsystemen die separaat van elkaar in- en uitgesteld kunnen worden. Het lichtplan dat door A.S. Watson was opgesteld hebben we waar nodig in de praktijk aangepast om het systeem te optimaliseren. De projectleider van A.S. Watson is zeer tevreden met het resultaat en met het feit dat deze grootscheepse verbouwing binnen 8 weken tijd is gerealiseerd. De winkel was weer open voordat de belangrijkste dagen in december van start gingen.

Projectnaam:  Verbouwing ICI Paris Utrecht

Locatie: Utrecht

Opdrachtgever: A.S. Watson

Markt:
Retail

Dienst:
Engineering
Realisatie

Discipline:
Elektrotechniek
Werktuigbouwkunde