Het bestaande winkelcentrum in Leidschendam wordt vleugel voor vleugel verbouwd tot The Mall of the Netherlands. Hierdoor wordt het complex het grootste overdekte winkelcentrum in Nederland. Voor A.S. Watson verbouwden wij in het najaar van 2019 het Kruidvat en de ICI Paris. Het gehele complex zal 2021/2022 worden opgeleverd.

Duurzame warmte/koude uitwisseling

Voor beide locaties verzorgden wij de klimaatinstallaties, de ventilatie, de loodgieters en sanitair werkzaamheden, verlichting, data en beveiliging. Alle installaties zijn gekoppeld met een meet- en regelsysteem dat is aangesloten op het gebouwbeheersysteem van The Mall. Alle winkels zijn aangesloten op één systeem dat is ingericht op een nieuwe WKO-installatie vanuit het centrum van Leidschendam. Een heel duurzaam systeem dat een koude en warmte uitwisseling tussen de winkelunits onderling faciliteert. Dit vereiste een watergekoeld VRF systeem, wat anders is dan de standaard voor het grootste deel van de A.S. Watson-winkels.

Ruime voorbereiding

Omdat de installaties aan moeten sluiten op de centrale installaties van The Mall, vergde dit veel engineering voor het ontwerpen van de VRF-installatie, de luchtbehandeling en de regeltechniek. Hiervoor hadden we ruim de tijd. Al 12 weken voor de start van de uitvoering heeft A.S. Watson ons meegenomen in het project en ons tijdig voorzien van de benodigde informatie. Zo konden we in goed overleg de uitvoeringsplanning aanpassen in verband met de complexiteit. Deze had niet zo zeer te maken met  de techniek maar met de omvang van de bouwplaats en de logistiek op het bouwterrein. Binnen een planning van 15 minuten nauwkeurig konden we laden en lossen volgens een strikt en uitgebreid protocol.

Ervaren team

Voor de uitvoering hadden we 4 werkweken beschikbaar waarin spuiters, vloerenleggers, interieurbouwers, sprinklerinstallateur, GUTS en vele anderen tegelijkertijd aan het werk waren. Coördinatie en afstemming op de bouwlocatie was essentieel. Vandaar dat we ook onze gespecialiseerde monteurs op dit project hebben gezet, die makkelijk kunnen schakelen tussen de diverse disciplines. In januari 2020 starten we met de ombouw van WE fashion in hetzelfde complex, maar in een andere vleugel.

Wilt u weten hoe The Mall eruit gaat zien? Klik hier

Projectnaam: The Mall of the Netherlands

Locatie: Leidschendam

Opdrachtgever: A.S. Watson

Markt:
Retail

Discipline:
Beveiliging
Data en telecom
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing
Meet en regeltechniek

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403