Service voor internationale klanten

In lijn met de premium experience strategie investeert de Bijenkorf in verhoging van haar service en winkelbeleving. De Tax Free Lounge is gericht op de groeiende groep reizigers van buiten Europa, waaronder veel toeristen uit China, Rusland en Indonesië. Volgens het warenhuis is dit de eerste permanente plek, buiten Schiphol, waar internationale klanten voor deze service terecht kunnen. Als huisinstallateur zijn wij gevraagd deze exclusieve ruimte te voorzien van onder andere verlichting, beveiliging en koeling. Met name de temperatuurregeling is ter plaatse erg belangrijk, omdat de Tax Free Lounge tegen de raamzijde is ingericht, waardoor veel zonlicht binnenkomt.

In korte tijd klaar

Op basis van een eenvoudig verlichtingsplan hebben wij na twee weken voorbereiding de installaties binnen 4 weken opgeleverd. Een korte doorlooptijd voor een project waarbij veel op elkaar afgestemd moest worden, ook met andere leveranciers als een interieurbouwer. De uitdaging was het aanbrengen van gedimde verlichting onder het stucplafond. Wij hebben de installaties elders aangebracht om ze bereikbaar te maken, waardoor we het stucplafond niet hoefden aan te tasten. Alle bekabeling is uit het zicht weggewerkt. Aan de beveiliging werden hoge eisen gesteld. Hiervoor hebben wij een slim camerasysteem geïnstalleerd.

Duurzame relatie

Elk jaar houdt de Bijenkorf een review over leveranciers. Daarbij komt GUTS altijd goed uit de bus. Naast projecten als de Tax Free Lounge in de vestiging Amsterdam zijn wij ook een vaste onderhoudspartij voor de Bijenkorf. Gebaseerd op de cijfers die ze ons geven voor onze ISO-meting is de Bijenkorf tevreden over onze aanpak en kwaliteit.

Links

Telegraaf

Fashion United

Marketingstribune

 Foto: de Bijenkorf

Projectnaam:  Tax Free Lounge de Bijenkorf Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Opdrachtgever: de Bijenkorf

Markt:
Retail

Dienst:
Engineering
Realisatie
Service & Onderhoud

Discipline:
Elektrotechniek
Werktuigbouwkunde