Restaurant moet open blijven

KFC stelt hoge eisen aan de afzuiging in haar keukens en het klimaat in het restaurant. Business critical storingen moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Want zodra de afzuiging en het gas uitvallen, ligt het restaurant stil. Snelheid en kennis van zaken zijn dan ook belangrijk voor KFC. Nadat een bestaande installateur een storing niet op kon lossen, klopte KFC aan bij GUTS. Wij ontdekten een verkeerde instelling in de meet- en regeltechniek, die wij op afstand doormiddel van de software hebben opgelost.

Vanuit service nieuwe concepten bedenken

Nadat wij kennis hadden opgedaan met de installaties van KFC, hebben we voor de nieuwe restaurants een installatieconcept bedacht. Belangrijk verschil met de bestaande installaties is dat wij het restaurant en de keuken installatietechnisch splitsen. Deze ruimten hebben een andere warmtelast: de keuken moet 24/7 gekoeld worden en het restaurant moet afhankelijk van de buitentemperatuur gekoeld of verwarmd worden. Bovendien is in veel gevallen de afzuiging gekoppeld aan de luchtbehandeling. Een ongewenste situatie die veel storingen veroorzaakt, door de vetaanslag op de roterende delen. Als de elektrische motor in de luchtbehandeling stuk gaat, stopt automatisch de gastoevoer uit veiligheidsoverwegingen. Waar mogelijk – dat is locatie afhankelijk – hebben wij de afzuiging en luchtbehandeling gescheiden.

Partner in business

Door het snel oplossen van business critical storingen, zijn wij voor meerdere projecten geselecteerd. Om direct inzicht te hebben in de storingen per vestiging is KFC gebruiker van ons Klantportaal. Daarin is alle informatie eenvoudig real time te vinden, inclusief management rapportages, storingen en facturen. Ook maken wij voor KFC meerjarenprognoses voor het onderhoud. Hiermee maken wij planningen en budgetten op basis van NEN 2767 inspecties (conditiemetingen).

Verbetering van processen

Door een andere instelling van de bestaande installaties is er minder uitval dan voorheen en kan KFC energie besparen. Waar er eerst sprake was van vervangen van het regelwerk, hoeft dit door een eenvoudige software aanpassing niet meer. Hierdoor kan er op het budget worden bespaard. KFC heeft nu inzicht in storingen en investeringen op langere termijn, waardoor ze grip hebben op het budget en de installaties. Maar nog belangrijker: een fijn klimaat voor zowel medewerkers als klanten!

GUTS wordt vanuit een servicerelatie steeds meer een businesspartner, die mij helpt bij het op beste wijze inzetten van mijn budget.

Anke van Eck | KFC

Projectnaam:  service en onderhoud diverse vestigingen KFC

Locatie: A’dam Damrak en Foodstrip, Hoofddorp A4, Zaandam, R’dam Marconiplein, Den Haag Spui, Eindhoven

Opdrachtgever: KFC Holdings B.V., Amsterdam

Markt:
Horeca

Discipline:
Beheer, onderhoud en Service
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403