Vast winkelconcept

De Deense winkelketen Søstrene Grene is bezig aan een opmars in Nederland. Met plezier en creativiteit willen oprichters Anna en Clara meer gezelligheid brengen. Of zoals de Denen dat zeggen: ‘Hygge’. Het vaste winkelconcept is eenvoudig en doeltreffend. Elke winkel in Nederland (of waar ook in de wereld) geeft dezelfde belevenis. Daarvoor werkt Søstrene Grene met vaste leveranciers.

Van A tot Z ontzorgen

Søstrene Grene heeft GUTS benaderd om als totaalaannemer de winkel in Eindhoven te realiseren. Dit betekent dat we zowel de installaties als de bouwkundige werkzaamheden hebben uitgevoerd. Hiervoor werkten we samen met CNSTRCT uit Waalwijk. Bijzonder was dat alle ‘ingrediënten’ voor de winkel als kant en klaar pakketten uit Denemarken werden geleverd. Op de ‘verfpallet’ stonden niet alleen de blikken verf in de juiste kleur, maar ook een schilders overal, kwasten en alle andere attributen nodig zijn om het schilderwerk uit te voeren.

Installatie advies en maatwerk

Omdat elk winkelpand anders is, adviseerden wij Søstrene Grene in de keuze voor de beste installaties. Daarbij waren wij vrij in de keuze voor het type installaties, als ze maar pasten bij het winkelconcept en de beleving. Het was prettig dat we het pand aan de Rechtsstraat al kenden, omdat hier voorheen een Trekpleister gehuisvest was (ook een klant van GUTS).

Strakke planning en deadline

Bij een concept dat zo strak geregisseerd is, is planning belangrijk. De opeenvolging van werkzaamheden luistert nauw, zeker in combinatie met de levering van de kant en klaar pakketten uit Denemarken. Daarom hebben we de planning ook samen met CNSTRCT en Søstrene Grene opgesteld. Je ziet dan snel waar de knelpunten zitten en waar ruimte is. Het bouwtempo lag erg hoog, dus ruimte was er weinig: in 1 dag werden de tussenwanden geplaatst én geschilderd! De totale doorlooptijd van de ombouw van een winkel is 6 weken: van calculatie, engineering en sloop tot aan montage, inrichting en opening.

Totaalpakket

Omdat dit voor GUTS de eerste Søstrene Grene winkel was, is er ondersteuning gekomen vanuit het hoofdkantoor in Denemarken. Een volgende winkel zal Guts dit volledig zelf doen zodat Søstrene Grene alleen nog maar de artikelen in de winkel hoeft te etaleren. Een volgende winkel  doen we met hetzelfde team, want de monteurs die in Eindhoven gewerkt hebben, kennen nu het concept. Daardoor kan er sneller en efficiënter gewerkt worden. We kunnen de dingen dan in 1x goed doen, omdat we bekend zijn met elk detail. Want hoe vastomlijnd een winkelconcept ook is: het gaat om de details ter plaatse. Daarvoor creatieve oplossingen bedenken is onze kracht!

Opdrachtgever Paul Klamer van SG Retail over GUTS

Goed begonnen is half gewonnen! In de voorbereidingsfase heeft GUTS goede vragen gesteld en een goede planning gemaakt. Door deze goede voorbereiding is er een prachtige winkel gerealiseerd in Eindhoven. Er is grondig en nauwkeurig te werk gegaan waardoor de verbouwing geheel binnen de planning is gebleven en de technische installatie optimaal functioneren. Nazorg? De problemen die gemeld zijn waren binnen een uur aangepast!

 

Wilt u meer weten over dit leuke en bijzondere project?

Marc Hendrikx vertelt u er graag meer over. +31(0)880 280 451 of mail Marc.Hendrikx@guts-instal.com

Of lees meer over Søstrene Grene en haar producten. In het Eindhovens Dagblad verscheen een artikel over de nieuwe Deense winkel in de stad.

Projectnaam: Realiseren nieuwe Søstrene Grene winkel

Locatie: Eindhoven

Opdrachtgever: Søstrene Grene Retail

Markt:
Retail

Discipline:
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403