Voor de nieuwe bedrijfshal van Teeuwissen Coldstore in Cuijk verzorgden wij zowel de elektrotechnische installaties als de luchtbehandelinginstallaties en de perslucht- en watervoorzieningen.

Het bedrijf is actief in de verzameling en verwerking van vleesbijproducten, die hun weg vinden in verschillende markten. In verband met de strikte hygiëne normen moeten de productielijnen gescheiden worden: aan de ene zijde koelen en invriezen en aan de andere zijde het schoonspoelen van darmen. In de hal is een ruimte voor de bewerking van darmen, koelruimte, expeditie ruimten en opslag.

Bijzondere omstandigheden

Wij verzorgden de gehele elektrotechnische installatie: van verlichting, aansluitingen machines en wandcontactdozen tot aan de brand ontruimingsinstallatie. Ook legden wij een uitgebreid waternet aan met een hoog waterdruk installatie en een persluchtinstallatie voor het reinigen ven ruimtes en apparatuur. Het hoge zoutgehalte voor het verwerkingsproces van het vleesbijproduct en de darmen is van invloed op de installaties. Dit vreet alles aan. Vandaar dat we de installaties deels in roestvrijstaal hebben uitgevoerd.

Verschillende temperatuurzones

De hele verwerkingshal is een koelhuis dat continue gekoeld dient te zijn in verschillende temperatuurzones. ENGIE heeft hiervoor de koelinstallaties geïnstalleerd. De ruimten zijn voorzien van een WTW luchtbehandelinginstallatie en centrale verwarming. Het volledige pand is voorzien van een Pluvia systeem voor afvoer van hemelwater en alle water verbruikende apparatuur zijn aangesloten op een nieuw rioolstelsel.

Uitbreiding trafo

Voor de bedrijfsprocessen is veel vermogen nodig. De beschikbare 630 Ampère was te licht voor de nieuwe hal en de toekomstige voorzieningen. Vandaar dat wij op het terrein een nieuwe trafo van 3200 Ampère hebben laten bouwen. Wij zorgden voor de nieuwe bekabeling en een nieuwe hoofdverdeelkast met aansluitingen en nieuwe groepen in de nieuwe hal met ruimte voor toekomstige uitbreidingen. De kabelberekeningen hebben wij uitgevoerd met kabelleverancier Draka.

Voortschrijdend wensenpakket

De werkzaamheden hebben wij aangenomen op basis van een summier bestek. Samen met Coldstore en Bouwbedrijf Berghege hebben wij het bestek aangevuld en verfijnd. Waarbij de nieuwe trafo, hoofdverdeelkast en de nieuwe voedingen naar de hal, net als de extra machine-aansluitingen pas laat in het proces zijn toegevoegd. Ondanks dat zijn ze toch tijdig opgeleverd. Bouwbedrijf Berghege was blij met de samenwerking en tevreden over de extra input ten aanzien van de extra wensen van Coldstore.

Wilt u meer weten over dit project? 

Neem dan contact op met Patrick van Gaal of Marc Gottenbos. T: +31(0)880 280 403 E: info@guts-instal.com

Projectnaam: Nieuwe bedrijfshal Teeuwissen Coldstore

Locatie: Cuijck

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Berghege

Markt:
Distributie en logistiek

Discipline:
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403