Uitbreiding warehouse en nieuwbouw garage Mol Cargo Tiel

Mol Cargo verzorgt in opdracht van gerenommeerde producenten de opslag, het transport en de distributie van motoren en scooters in Nederland, Duitsland en de Benelux. Hun warehouse beslaat ruim 10.000 m². Door groei van het bedrijf was uitbreiding van het warehouse noodzakelijk. Bijna gelijktijdig met de uitbreiding zijn er ook een garage voor onderhoud aan de transportmiddelen en kantoren op het terrein gebouwd. Zowel voor de nieuwbouw als de uitbreiding hebben wij de volledige werktuigbouwkundige installaties verzorgd.

Duurzame installaties

Mol Cargo is bewust bezig met duurzaamheid. Voor de garage adviseerden wij dan ook een gasloze installatie voor verwarmen en koelen in plaats van de oorspronkelijk aangevraagde ketels. Samen met de zonnepanelen van Solarwatt gaat dat Mol Cargo heel wat energiekosten besparen. En via Vindsubsidies – een tip van GUTS – verdient Mol Cargo een deel van deze duurzame investeringen terug.

Complete installaties

GUTS verzorgde alle werktuigbouwkundige installaties: de riolering, het Pluvia volwatersysteem voor hemelwaterafvoer, de waterinstallatie, CV en koeling via een lucht warmtepomp, vloerverwarming, het meet- en regelsysteem en het sanitair. De dunne afvoerpijpen van het volwater Pluvia systeem baarden de opdrachtgever echter wel wat zorgen. Een demonstratie ter plaatste van de leverancier stelde hen gerust.

Door de vloerverwarming in de garage heerst er in de hal een aangenaam werkklimaat, ondanks de warmtewisselingen door de grote roldeuren, die vele malen per dag open en dicht gaan. Ook in de naastgelegen kantoren ligt vloerverwarming die men per kamer kan regelen, net als de luchtbehandeling.

Succesvolle samenwerking leidt tot tevreden opdrachtgever

Vanaf het begin was er een enorme klik, zowel met de opdrachtgever als met het bouwteam. We maakten dit project echt als één team. Dat merkte je ook in de bouwvergaderingen die soepel verliepen. We hadden één gezamenlijk doel en per aannemer/installateur een vast team. En dat maakte dat de samenwerking soepel verliep. We losten dingen gewoon in het werk op. Dit zorgde voor een mooi proces, van begin tot eind. En een tevreden opdrachtgever!

Projectnaam:                    Mol Cargo

Locatie:                              Tiel

Opdrachtgever:               Mol Beheer Buren

Markt:
Distributie en logistiek

Discipline:
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403