Strakke planning binnen strikte kaders

Winkelketen Action heeft ambitie. Het concern heeft inmiddels meer dan 1400 filialen in Europa en heeft plannen om op middellang termijn door te groeien naar 2500 filialen. GUTS leverde in oktober de werktuigkundige installaties op voor het filiaal Lommel in België.

Gasloze installatie

De vestiging in Lommel is gerealiseerd in een nieuwbouwpand. Voor dit filiaal heeft de Action gekozen voor een duurzame All Electric oplossing en is een gas aansluiting overbodig. Wij installeerden de airconditioning, ingangsverwarming, ventilatie, brandbestrijding en verzorgden de loodgieterswerkzaamheden en elektrische voedingen. Door de ET en WT installaties te combineren konden we kosten besparen. Bovendien functioneren de 2 warmteterugwin installaties op basis van het CO₂-gehalte met een variabel toerental, voor een comfortabel binnenklimaat en de daarbij behorende energiebesparing. 

4 dagen van start tot oplevering

De Action voert strakke regie. Voor de ombouw van de installaties, op basis van een kant en klaar bestek, zijn slechts 4 dagen beschikbaar. We zijn die dagen samen met een bouwkundig aannemer, elektricien, schilders en timmermannen aan de slag. Dat vraagt om een goede voorbereiding, duidelijk onderlinge afstemming en een strakke planning. Om deze planning te halen hebben wij het kanaalwerk uitbesteed en hebben we in overleg met het bouwteam het goottracé gedeeltelijk aangepast op de hvac installatie.

3 maanden eerder

Voor deze vestiging hadden we nog een extra uitdaging omdat de sleuteloverdracht van de verhuurder naar de Action 3 maanden werd vervroegd. Daardoor was er maar een week de tijd voor de werkvoorbereiding en moesten onderaannemers 12 weken eerder aan de slag. In een tijd van krapte en schaarste in techniek, was dit best wel een uitdaging.

Onderhoudskosten

Bij de plaatsing van de installaties is veel rekening gehouden met toekomstig onderhoud. De opstelplaats van de airco’s is zodanig dat men er makkelijk bij kan. En dankzij de zelfreinigende panelen bespaart de Action op onderhoudskosten. De duurzame VRV installatie kwam in aanmerking voor een investeringssubsidie, waardoor de Action een deel van de investeringen terugkrijgt.

Tevreden buren

De buurman van de Action was helemaal niet blij met de komst van het warenhuis in ‘zijn achtertuin’. Hij was bang voor geluidsoverlast en verstoring van zijn woongenot. Toch leuk om dan te horen dat juist deze sceptische buurman tevreden is dankzij de geluidsarme installatie.

Projectnaam:  Action Lommel

Locatie: Lommel (B)

Opdrachtgever: Action Belgium BVBA, Asse (B)

Markt:
Retail

Discipline:
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403