Verouderd gebouwbeheersysteem

Al in 2011 maakten we een eerste calculatie voor de vervanging van de verouderde HCS panelen bij De Bijenkorf in Amsterdam. Echter nut, urgentie en noodzaak ontbraken om tot snelle besluitvorming te komen. In 2019 ging het echt niet meer. De oude relais bleven plakken en de gebouwbeheerders konden het systeem pas weer aan de praat krijgen met een hamerslag. Het sein stond op groen om de verouderde systemen te vervangen. De Bijenkorf gaf – mede ingegeven door het streven naar verduurzaming – zelf de voorkeur aan PRIVA, onze preferred supplier als het gaat om meet- en regeltechniek.

1 voor 1 vervangen en testen

In totaal ging het om 24 schakelkasten, verdeeld over 4 technische ruimtes. Elke individuele ketel of luchtbehandelingskast werd aangesloten, getest en ingeregeld. Daarbij moesten de installaties wel gewoon door blijven draaien, want het winkelend publiek en de medewerkers mochten geen hinder ondervinden van deze ombouw. Indien nodig maakten we tijdelijke voorzieningen om verstoringen op te vangen. Kwamen we bij de installaties grote gebreken tegen als een lekkage of kapotte afzuigventilator, dan meldden wij bij onze collega Ruben te Roller, technisch gebouwbeheerder vanuit GUTS voor de Bijenkorf. En hoewel de installaties al aardig op leeftijd zijn, is het team niet veel onvoorziene problemen tegengekomen.

Vlot verlopen

Projecten van deze omvang komen niet heel vaak voor. De uitdaging zit in de hoeveelheid (24 kasten/3 kasten per week). Er is weinig mis gegaan. Dat is natuurlijk toch het voordeel als huisinstallateur. Je komt niet snel voor verrassingen te staan. Bovendien hebben we bijna net zolang aan de voorbereiding gewerkt (10 weken) als aan de uitvoering (12 weken). De eerste tijd beheert meet & regeltechniek samen met technisch gebouwbeheer dit project, totdat alle verstoringen voorbij zijn. Al verwachten we niet dat die er veel gaan komen. De Bijenkorf is tevreden. En daar doen we het tenslotte voor.

Projectnaam:  Meet- en regeltechniek Bijenkorf

Locatie: Amsterdam

Opdrachtgever: De Bijenkorf

Markt:
Retail

Discipline:
Meet en regeltechniek

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403