Fijn werkklimaat voor medewerkers Partou

Het bestaande kantoorpand waarin Partou Kinderopvang gehuisvest is, had geen koeling. Op verzoek van de gebruikers en omdat het pand in 2025 moet voldoen een Energielabel C hebben we voor het 3-verdiepingen tellende gebouw een 2-pijps koelinstallatie geïnstalleerd die per verdieping te regelen is. Op de werkplek kunnen medewerkers de temperatuur aanpassen. Naast koeling wordt het systeem ook gebruikt als bijverwarming op de bestaande CV-ketel.

Optimaal comfort

Bij dit kantoor hebben wij gekozen voor een VRF systeem van Samsung dat zowel kan koelen als verwarmen. Het systeem is toegevoegd aan de bestaande mechanische installatie en is per verdieping ingeregeld, zodat bij storing de andere verdiepingen wel nog gewoon gekoeld worden. Om zoveel mogelijk comfort op de werkplekken te creëren, hebben we ‘windfree’ binnendelen in het plafond geplaatst, die geen luchtstroom blazen.

Werken als er gewerkt wordt

We hebben de installatie in de vakantieperiode per verdieping geplaatst, zodat medewerkers tijdens de werkzaamheden op de andere verdiepingen een werkplek konden vinden. Omdat wij in deze hete zomer direct iets toevoegden aan het ‘werkgeluk’ ondervonden we veel support. Mensen waren blij dat wij koeling kwamen brengen. Ook onze medewerkers vonden dit een leuke klus omdat ze een volledige installatie in een bestaand pand konden plaatsen en inregelen. Met direct resultaat!

Subsidie

Ook hier hebben we de gebouweigenaar geattendeerd op de mogelijkheden voor het aanvragen van subsidies of fiscaal voordeel. Vanwege de energiezuinige installatie komt deze investering in aanmerking voor de energie investeringsaftrek.

Projectnaam: Hoofdkantoor Partou Kinderopvang

Locatie: Vianen

Opdrachtgever: Partou Kinderopvang Vianen

Markt:
Kantoren

Discipline:
Elektrotechniek
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403