Frisse lucht is belangrijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Zeker in schoolgebouwen is daarom voldoende luchtverversing nodig. Het bevordert de leerprestaties en het werkgeluk van de medewerkers.

Onze afdeling Service & Onderhoud hielp de Brede School in Elst, waar al enige tijd klachten waren over het binnenklimaat. Wij zijn eerst gaan monitoren en meten om te de luchtkwaliteit vast te stellen om uiteindelijk tot een oplossing te komen.

Meten, weten is oplossen

Om de luchtkwaliteit exact vast te kunnen stellen zijn wij een samenwerking aangegaan met specialist Freemont BV. Zij hebben in een aantal klaslokalen een meetopstelling ingericht die de luchtvochtigheid, de temperatuur en het CO meet. Daarnaast hebben wij naar aanleiding van het onderhoud geconstateerd dat er een deel van de installaties niet goed werkte en de filters in de Warmte-Terug-Win (WTW)-unit vervangen moesten worden. Deze gebreken hebben we opgelost. Wat nog wel een uitdaging was, omdat de filters op een plek zaten waar we bijna niet bij konden.

Juist gebruik installaties

Het voorzien van de juiste informatie met betrekking tot het gebruik van de installaties hoort daar uiteraard ook bij. Een slecht binnenklimaat heeft namelijk niet altijd te maken met de conditie van de installaties. Het kan ook te maken hebben met verkeerd gebruik van de installaties. Dus adviseerden wij de medewerkers in het juiste gebruik van de dauerluftung. Dat begon met goed schoonmaken, want er kon nauwelijks nog frisse lucht doorheen. Met de gangdeur dicht en de duaerluftung open, is er continu een frisse stroom verse lucht in het lokaal. En dat verschil merkten ze gelijk.” Na twee dagen zei een leerkracht: “Het ruikt al veel frisser in de klas”.

Voldoende frisse lucht

Door de uitgevoerde werkzaamheden te verrichten in combinatie met een aantal tips hebben we ervoor gezorgd dat de Brede School Elst weer voorzien is van een goede ventilatie. En een goede ventilatie betekent voldoende frisse lucht waardoor de leerlingen, leraren en medewerkers in een gezonde omgeving kunnen leren en werken. 

Wilt u meer weten? 

Neem contact op met onze collega's van service & onderhoud: +31(0)880 280 403

Projectnaam:                    De Brede School Elst

Locatie:                              Elst 

Opdrachtgever:               De Brede School

Markt:
Gemeente/overheid/onderwijs

Discipline:
Beheer, onderhoud en Service
Klimaatbeheersing

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403