De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat bedrijven minder door gas en meer door duurzame energie worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via de ISDE-subsidieregeling worden bedrijven die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund.

Waarvoor kan ISDE-subsidie worden aangevraagd?

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft bedrijven en overheden een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Voor 2018 is 100 miljoen Euro aan subsidie beschikbaar gesteld.

Hoe werkt het?

Overweegt u te investeren in duurzame energieopwekking, dan dient u voor aankoop van uw warmtepomp of zonneboiler een aanvraag in te dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na verlening van de subsidie heeft u een jaar de tijd om de duurzame installatie te plaatsen. Uitstel is mogelijk. Belangrijk is dat het apparaat in Nederland wordt geïnstalleerd door een erkend installateur en dat het minimaal 1 jaar na subisidieverstrekking nog in gebruik is.