Sinds enkele jaren is het einde van het VR-combiketel tijdperk in zicht en worden er alleen nog maar nieuwe HR-combiketels geplaatst. Wist u dat de meest voorkomende CLV-kanalen alleen geschikt zijn voor VR-combiketels?

De nieuwe HR-combiketels zijn veiliger, duurzamer, kleiner en zuiniger maar condenseren veel meer tijdens verbranding. De rookgassen die ontstaan bij deze nieuwe HR-combiketels zijn zuurder (een Ph van 2) welke de bestaande rookgaskanalen ernstig aantasten wat lekkages en storingen in het systeem kan veroorzaken. Dit kan dus tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

Volgens de nieuwe wetgeving mogen installateurs niet zomaar een nieuwe HR-combiketel aansluiten op een bestaand CLV of individueel rookgaskanaal.

Veel beheerders en eigenaren van appartementencomplexen zijn dus op zoek naar een oplossing voor het renoveren van hun CLV of individuele rookgaskanalen. Of het nu een standaard opstelling, een Optifor installatie waar de HR-combiketel gekoppeld is aan de WTW-unit of individuele rookgaskanalen betreft, GUTS Installatietechniek kan u helpen en adviseren bij het renoveren van uw rookgaskanalen.

Wij voeren onze renovaties uit met de gerenommeerde merken Cox Geelen of Burgerhout en plaatsen dus een geheel nieuw rookgaskanaal in uw bestaande CLV-kanaal. Na deze werkzaamheden bent u dus minimaal weer een ketelleven gegarandeerd van een veilige installatie.

Op zoek naar informatie over de renovatie van uw CLV (Collectieve Luchtafvoer Ventilatie) of individuele rookgaskanalen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen met u zullen we de diverse mogelijkheden doornemen.

Voor algemene vragen en aanvragen kunt u ons bereiken via e-mail:
rga@guts-instal.com. Ons toegewijde team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies op maat.

Om enkele van onze vele afgeronde projecten te bekijken, nodigen we u uit om op referenties te klikken.

Wilt u inzicht krijgen in de huidige staat van uw CLV of individuele rookgaskanalen? We bieden ook (camera)inspecties op locatie aan, waaruit een gedetailleerd inspectie- en adviesrapport voortvloeit. Voor meer details over onze inspecties kunt u een kijkje nemen op onze pagina over camera inspecties.

Wilt u meer weten?

Afdeling RGA helpt u graag verder

E-mail: rga@guts-instal.com
Telefoon: +31(0)880 280 500

Direct advies op maat?

Onze experts helpen u graag verder.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

+31(0)880 280 403