Om investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie te stimuleren heeft de overheid de Energie-Investeringsaftrek (EIA) in het leven geroepen. Deze levert gemiddeld 13,5% belastingvoordeel op. Bovendien dragen energiezuinige investeringen bij aan een lagere energierekening. Wie wil dat nu niet? Lagere energiekosten én belastingvoordeel.

Waarom de EIA?

De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Het voordeel van EIA

Met EIA kunt u 55% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Voor welke bedrijfsmiddelen kunt u EIA gebruiken?

Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA voldoen aan energieprestatie-eisen en bevorderen doelmatig gebruik van energie. In de Energielijst 2018 leest u welke bedrijfsmiddelen dit zijn en aan welke prestatie-eisen ze moeten voldoen.

Aanvragen EIA

Wilt u in aanmerking komen voor de EIA dan moet u de investering binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (bedrijven) nodig. Inspiratie opdoen? Lees dan de praktijkverhalen van de ondernemers die u voorgingen.

Handige links

Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u alle informatie over de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Daar vindt u ook het antwoord op de meest gestelde vragen over de EIA en kunt u de meest relevante publicaties, formulieren en voorbeelden downloaden. Volg de nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van de actualiteit op het gebied van EIA en Duuraam Ondernemen.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Telefoon: 0880-280403 of email: info@guts-instal.com