Deze maand tekenden wij een contract met De Bijenkorf voor het inrichten van een nieuw gebouwbeheersysteem (Priva) voor de technische installaties voor hun filiaal op de Dam in Amsterdam. Hiermee kunnen verschillende koel- en verwarmingsinstallaties en verlichting duurzaam op elkaar worden afgestemd.

Al een aantal jaren zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud van de technische installaties bij diverse Bijenkorf filialen. De bestaande regelinstallatie was aan vervanging toe. Veel van de installatie-onderdelen functioneren de laatste jaren stand alone. Zo kon het voorkomen dat een koelinstallatie aanstond, terwijl tegelijkertijd de verwarmingsketels draaiden. Energetisch niet duurzaam. Wij hebben een plan opgesteld en een systeem geadviseerd waarmee alle installaties met elkaar verbonden kunnen worden en op afstand beheerd en bediend. Dit plan is getoetst door een extern adviseur. Uiteindelijk koos de Bijenkorf voor het plan van Guts installatietechniek bv .

De komende periode gaan we een besturingssysteem inrichten waar alle installaties en machines van uiteenlopende merken aan gekoppeld worden. Van klimaat tot aan verlichting kan straks alles met één druk op de knop op afstand geregeld worden.