Afgelopen week werden onze installatieprofessionals door Henk Brouwer van Energie Consult Holland bijgepraat over de PED wetgeving. PED is een Richtlijn drukapparatuur, feitelijk de norm om op de juiste manier koel- en klimaatinstallaties te bouwen en of samen te stellen.

De opfriscursus was speciaal opgezet om onze medewerkers nog meer vertrouwd te maken met de PED wetgeving. Hoewel er al verschillende jaren met de normering wordt gewerkt, is het toch goed om regelmatig bepaalde aspecten nog eens door te nemen en met elkaar te bespreken. Ook omdat de toegepaste apparatuur steeds geavanceerder wordt.

Het was een zeer nuttige sessie waarbij informatie over en weer is uitgewisseld en besproken. Dankzij dit soort bijscholingstrajecten kunnen wij onze klanten nog professioneler informeren over de toepassing van koel- en klimaatapparatuur met de daarbij behorende wet- en regelgeving.

De PED richtlijnen zijn van toepassing bij onder andere de volgende  gerealiseerde projecten: Lidl Rosmalen, Action Geel, Partou Vianen, KFC Den Bosch.