Om investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen en duurzame energie te stimuleren heeft de overheid de Energie-Investeringsaftrek (EIA) in het leven geroepen. Dankzij deze fiscale regeling heeft u dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

Waarom de EIA?

De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Het voordeel van EIA

Met EIA kunt u 55% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Voor welke bedrijfsmiddelen kunt u EIA gebruiken?

Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA voldoen aan energieprestatie-eisen en bevorderen doelmatig gebruik van energie. In de Energielijst 2017 leest u welke bedrijfsmiddelen dit zijn en aan welke prestatie-eisen ze moeten voldoen.

Handige links

Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u alle informatie over de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Daar vindt u ook het antwoord op de meest gestelde vragen over de EIA en kunt u de meest relevante publicaties, formulieren en voorbeelden downloaden.

Meer weten?

Neem contact op met Jan Cooijmans. Hij adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Telefoon: 0880-280403 of 06-14636431. U kunt Jan ook een mail sturen: Jan.cooijmans@guts-instal.com